Situatie van voor de verbouwingen in de toekomstige bijkeuken. Situatie van voor de verbouwingen in het toekomstige kantoor. Balkenconstructie in de garage. De muur tussen de toekomstige bijkeuken en de garage is weggebroken. De vloeren zijn uitgebroken en uitgegraven. Doordat ook de plafonds zijn verwijderd, kun je vanuit het toekomstig kantoor tegen de schouw en de nok van het dak aankijken. De stenen staan klaar. D'n bouw kan beginnen.

De vergunning is binnen

Op 24 december valt eindelijk de langverwachte vergunning in de brievenbus. Precies op de eerste dag van de winterse bouwvak. De vliegende start van de renovatie wordt dus noodgedwongen nog even uitgesteld. Tussen 28 oktober en 24 december zijn er echter al wel de nodige werkzaamheden verricht, zodat na de bouwvak daadwerkelijk begonnen kan worden met de wederopbouw. De vloeren en plafonds van de garage en het voormalige melklokaal zijn inmiddels verwijderd en een nieuwe werkvloer is gestort.
De verkregen vergunning behelst de verbouwing van de buitenkant van de volledige boerderij en de binnenkant van het woongedeelte (fase I). De procedure voor de wijziging van het bestemmingsplan is inmiddels gestart. In een latere fase volgt dan nog een aanvraag voor de vergunningen van de verbouwing van en de uitbating van het bedrijfsgedeelte (fase II)